MK-677 60Caps - FitCookie - FitCookie

Ibutamoren (MK-677) is een groeihormoonsecretagoog die de hypofyse stimuleert om meer groeihormoon te produceren en vrij te geven. Groeihormoon speelt een cruciale rol bij het bevorderen van spiergroei, vetverlies en de algehele lichaamssamenstelling. Bovendien kan het de gezondheid van de botten verbeteren, de slaapkwaliteit verbeteren, het immuunsysteem versterken en het glucose- en insulineniveau reguleren. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere SARM's zoals RAD-140 en GW-501516 om de voordelen te maximaliseren en tegelijkertijd de mogelijke bijwerkingen te minimaliseren.


Ibutamoren is snel geïnfiltreerd in de trainingscycli van veel atleten en is snel een sterke trend onder bodybuilders geworden. Dit komt door het vermogen van het peptide om de eiwitsynthese te verbeteren, wat leidt tot verhoogde spiermassawinst en verbeterde kracht. Bovendien heeft het ook het vermogen om de productie van insuline-achtige groeifactor (IGF 1) te verhogen, een belangrijke metaboliet die helpt bij het herstel van spierweefsel en de opname van voedingsstoffen.


Hoewel Ibutamoren gewoonlijk wordt gegroepeerd met selectieve androgeenreceptormodulatoren (SARM's) vanwege zijn spieropbouwende capaciteiten, werkt het op verschillende routes en heeft het niet dezelfde anabole eigenschappen als SARM's. Daarom wordt aanbevolen dit peptide onder medisch toezicht te gebruiken.


Stimulatie van GH-secretie


MK-677 werkt door het ghrelinereceptorsignaal na te bootsen en ervoor te zorgen dat de hypofyse meer groeihormoon afscheidt, wat bekend staat als een GH-secretagoog. Bovendien verhoogt het de productie van insuline-achtige groeifactor 1 (IGF-1) om te helpen bij cellulair herstel en eiwitsynthese. Er is aangetoond dat het de plasma-GH en IGF-1 verhoogt bij personen met een ernstig GH-deficiëntie zonder cortisol te verhogen of de hypothalamus-hypofyse-gonade-as te blokkeren.


Tijdens de snijfasen kan Ibutamoren spierverlies helpen voorkomen door een positieve stikstofbalans te handhaven en de eiwitsynthese te bevorderen. Hierdoor kunnen individuen spieren opbouwen en tegelijkertijd vet verliezen, een moeilijke prestatie bij bodybuilding. Naast het verbeteren van de spiermassa, kan MK-677 de wondgenezing versnellen, de gezondheid van het hart ondersteunen en een gezond skelet bevorderen. Het kan ook de slaapkwaliteit verbeteren, de cognitieve functie verbeteren, het immuunsysteem versterken, de zin in seks en de seksuele prestaties verhogen en de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte verbeteren.


Hoewel Ibutamoren een breed scala aan voordelen kan bieden, is het belangrijk op te merken dat het veiligheidsprofiel op de lange termijn nog niet volledig bekend is. Daarom is het essentieel om een zorgverlener te raadplegen en een strikt dieet en trainingsregime te volgen bij het gebruik van dit peptide.

Veiligheid op lange termijn


Ibutamorenmesylaat, op de markt gebracht als Mk677, is een oraal actief niet-peptide-ghreline-analoog dat de afgifte van GH stimuleert door zich te binden aan een receptor die verschilt van de GH-releasing hormoon (GHRH) -receptor. Het doet dit zonder een toename van prolactine, glucose, triiodothyronine, thyroxine, thyrotropine of cortisol te veroorzaken.


Dit unieke werkingsmechanisme maakt MK-677 tot een krachtig hulpmiddel voor het stimuleren van spiergroei, het behouden van een gezond skelet en het bevorderen van vetverlies zonder het insulineniveau te verhogen of bij te dragen aan de ontwikkeling van diabetes. Het veiligheidsprofiel op de lange termijn moet echter nog worden bepaald. Laboratoriumtests en klinische onderzoeken zullen helpen deze leemte op te vullen door de impact ervan op spiergroei, botdichtheid, slaapkwaliteit en andere fysiologische parameters te bepalen. Deze bevindingen zullen vervolgens worden onderworpen aan peer review.